2015. március 30., hétfő

Négymagvas medvehagymás gombás tekercs





Hozzávalók:

300 gramm tk. búzaliszt
300 gramm fehér liszt
3,5 dkg élesztő
6 dl víz
3 ek. olívaolaj
2 ek. lenmag
2 ek. szezámmag
1 ek. tökmag
1 ek. napraforgómag
1 kk. cukor
1 kk. só
kevés liszt a nyújtáshoz
 Töltelék:
1 nagy csokor medvehagyma
6 db nagyobb fej gomba
1 ek. napraforgó
1 szál répa
10 dkg vegán vaj
1 ek. olívaolaj
pici só


















 Elkészítése:

A száraz hozzávalókat dagasztógépbe tesszük. A vízet megmelegítjük, hogy langyos legyen. Feloldjuk a cukrot és beletesszük az élesztőt. Mikor felfutott, hozzáaadjuk a lisztes-magvas alaphoz. A végén hozzáadjuk az olajat. Ha túl ragadós a tészta, vagy éppen száraz, adjunk hozzá még lisztet illetve vizet. Akkor jó, ha könnyen lehet nyújtani.
Lisztezett deszkára borítjuk, és kinyújtjuk.

A medvehagymát megmossuk, összefaraboljuk. A gombát kevés olíva olajon megpirítjuk. (ellenkező esetben a sok víz a gombában marad és a tészta nem sül majd át tökéletesen)
A még meleg gombához adjuk a vajat és a medvehagymát valamint a napraforgómagot, sót. Jól összedolgozzuk, hogy kicsit krémes legyen.Majd a kinyújtott tészta tetejére kenjük.
Ha kész, ráreszeljük a répát és feltekerjük.
A tekercset 12 darabra vágjuk, lehet több is-tetszőlegesen.
Sütőpapírra tesszük, és előmelegített sütőben kb. 3/4 órát sütjük.
Akkor jó, ha kicsit megnyílik a tekercs. Végezzünk tűpróbát!



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése